onsdag, desember 21, 2005

Til dere som er glad i meg, men som ikke er kristne

Det viktigste i livet mitt er Jesus. Han er grunnen til at jeg er her nede i Brasil. Selv om det er vanskelig er Han den jeg prøver å bruke tiden på her nede. Hans ord prøver jeg å følge. For meg er ingenting viktigere enn å se deg og andre som ikke er kristne få møte Jesus og leve det livet jeg tar del i med ham. Og dette har jeg tenkt å fortsette med. Dette er livet mitt!

Du som ikke er kristen, hva tror du egentlig om meg? At jeg er splitter pine gal? At jeg sløser vekk hele livet mitt på en mann du ikke en gang tror finnes. (Hva eller hvem ”sløser” du livet ditt bort på?) Eller tror du kanskje at Jesus finnes? Du bare gidder ikke ta et standpunkt. Eller kanskje har du ikke tenkt på det? For du føler deg ikke kristen. Du er ikke den typiske gå i kirken personen.

Men hva tenker du om meg?

Som akkurat nå ødelegger hendene mine (som jeg har gjort så mange ganger før) for å prøve å la deg se hvem Jesus er. Og at han er der for deg også. Er jeg splitter pine gal? Ødelegger favoritthobbyen min, ca halvparten av mine jobbmuligheter for å få deg til å tro Jesus.

Hva tenker du om meg?

Hva tenker du om den menigheten jeg besøkte i dag. Inne i favelaen (slummen i Brasil). Hva tenker du om rusmisbrukeren fra favelaen som ”tilfeldigvis” kom på en gudstjeneste, ble kristen og nå driver et hjelpearbeid for andre som lever i slummen. Hva tenker du om barna som ikke spiser annet enn de få måltidene de får i hjelpearbeidet kirken driver? Tenker du at de alle er splitter pine galne?

Hva tenker du om meg?
At det er bra at hun har noe fylle livet sitt med. Bra for henne at hun er kristen. Men det betyr vel ikke at jeg må være det. Vel, Jesus døde ikke bare for meg, Han døde for deg også. Tro det eller ei så finnes det faktisk sannheter som gjelder for alle.

Hva tenker du om julen? Er vi alle splitter pine galne som feirer en gutt som ble født for 2000 år siden? Som snur hele verden på hodet, baker kaker og tenner lys og synger julesanger. For du tror jo ikke at han ble født? Eller tror du det?

Kanskje tror du bare han var en klok mann som vandret rundt på jorden? Men at han lever i dag blir for sprøtt? Jeg synes det er ganske sprøtt at du lever i dag også! At jeg lever. At noen fant opp tv-en. Hvordan i all verden kom de på det? Men at noen fant opp deg (eller vent litt…du tror vel ikke det) er jo enda mer merkelig.

Jeg syns det er rart at en klok mann som kom med så mange gode leveregler som Jesus hevder at han er Guds sønn uten at det er sant. Hadde noen sagt det samme i dag hadde jeg nok syns han var galen. Nei, det er mye jeg ikke skjønner. Derfor tror jeg på Gud. Derfor tror jeg på Jesus.

Hva tror du?

For hvis du egentlig tenker deg om, og egentlig tenker at jo, det høres jo egentlig ikke så splitter pine gale ut at det er en mening med oss. At det finnes en Gud. At Jesus døde for våre synder. At vi aldri kan bli perfekte. Ja da sier jeg bare, velkommen til Guds familie! Du er kristen! Akkurat nå holder Gud en stor fest i himmelen for deg! Jeg er villig til å være med hvis du deler det med meg. Det trenger ikke være mer komplisert enn det. Å si, ja Jesus jeg tror. Samtidig som det er det største valget du noen gang kommer til å ta.

Er glad i deg også! Uansett!

2 kommentarer:

Merete sa...

jeg har lyst til å kommentere, men jeg har ikke ord. jeg kjente meg bare SÅ igjen i begynnelsen der - det viktigste er Jesus. det må være egnetlig ganske rart for venner som ikek er kristne..

anjaaen=) sa...

hei eli:)
Du imponere meg me kor utroli mye du tror, så lett du har for å tro på det. eg seie ikkje at eg meine det e feil, men at eg beundre deg for at du får det til. Eg klare ikkje heilt å se Gud i denne verden, føle at det skjer litt for mye drid, litt for mange folk så har mer vondt enn det de egentlig fortjene.
Men eg skulle virkelig ønska at eg hadde någe å tro på sånn så du, någe å lena meg på å støtta meg til. någen å be om hjelp når alt e bare vanskelig å stress, følgeli har eg vennar, men de kan ikkje akkurat jørr mer under en det eg sjøl kan...:S
Eg vil virkelig egentli konna tro på Gud, eg får det bare ikkje t...
Men ijenn, eg beundre deg Eli me den troå di!!!:D du minne meg om hu i "a walk to remember" viss du har sett den....
klem anja (teater;)